Thallon är en högkvalitativ, tidigt skördad grön olivolja med låg syrahalt och högt näringsvärde.
THALLON BESKRIVNING - EGENSKAPER
Thallon är en högkvalitativ, tidigt skördad grön olivolja, med låg syrahalt och högt näringsvärde.
Karaktäristika:
1. Europeiska unionens hälsopåstående!
2.
2. tidig skörd!
3. fruktig smak! (FRUIT 5,0Mf, SPICY 4,5Mb och BITTER 4,5Mp).
4.
4. sorten Hondrolia Halkidikis!
5.
5. Begränsad och specifik produktion!
6.
6. låg surhetsgrad 0,3%
Den produceras av naturlig olivolja, i synnerhet från färska, friska, tidigt skördade gröna oliver från Halkidiki, en plats som sedan antiken är känd för extra jungfruolja.
Det är en sort tidig olivolja från Halkidiki.
Det är en olivolja av tidig skörd av begränsad produktion och specifik avkastning, med en rik smakprofil (FRUIT 5,0Mf, SPICY 4,5Mb och BITTER 4,5Mp).
GASTRONOMI och hälsosam livsstil
Thallon är en produkt mellan mat och medicin, ett utmärkt exempel på Hippokrates medicinska skolas undervisning.
Mer än en kvalitetsprodukt
Mer än en gourmetprodukt av hög kvalitet fungerar den som en skyddande sköld för din hälsa!
På grund av det höga innehållet av polyfenoler har Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) godkänt ett hälsopåstående i enlighet med EU-förordning 432/2012.
Thallon skapades för dem som vill kombinera gastronomi och ett hälsosamt liv.
Hälsopåstående
Thallon är en högkvalitativ olivolja från tidig skörd, rik på hälsoskyddande ämnen och näringsämnen - ett utmärkt exempel på hippokratisk medicin.
På grund av sitt höga innehåll av polyfenoler har den beteckningen HEALTH CLAIM, enligt den europeiska förordningen 432/2012 från EFSA (Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet).
THALLON har ett exceptionellt högt innehåll av två av de viktigaste fenolerna, Oleocanthal & Oleacein, som har viktig biologisk aktivitet och till vilka antiinflammatoriska, antioxidativa, hjärtskyddande och neuroskyddande egenskaper har tillskrivits.
Smak - syrlighet
Den tidigt skördade olivoljan THALLON kombinerar alla smakegenskaper hos sorten Hondrolia Halkidikis, nämligen en rik fruktig smak med aromatiska toner av gräs, grönsaker, peppar, tomat och balanserar bitter med kryddig (FRUIT 5.0Mf, SPICY 4.5Mb och BITTER 4.5Mp). Den rekommenderas att konsumeras rå på morgonen eller som ett komplement till sallader, kokta eller rostade grönsaker och grillat kött.
THALLON
THALLON har en särskilt låg surhetsgrad under 0,3 (<0,3) och klassificeras därför i kategorin premium extra jungfruolja.
HARVESTING - PRODUKTION AV OLIVOLJA
Produktionen av Thallon börjar med odlingen av våra olivlundar, som är baserad på ekologiska standarder. Skörden börjar i mitten av september, när oliverna fortfarande är omogna (gröna). De samlas in för hand i perforerade lådor och transporteras sedan inom 24 timmar till en ekologisk oljekvarn med kallpressning för produktion av olivolja.
Historia
Dimitris och Andreas Tsikouris är födda och uppvuxna i Ormylia, Halkidiki, ett område där olivodling har varit en tradition sedan urminnes tider.
Kärleken och respekten för det välsignade olivträdet har ingjutits i dem sedan de var små barn.
De upplevde på nära håll hur olivträdet odlades.
De upplevde förstahands olivodling, olivskörd, olivoljeproduktion och lärde sig att uppskatta den värdefulla olivoljan för vår hälsa.
Barnminnen
Barndomsminnen omvandlades med tiden till erfarenhet, som i kombination med deras vision att producera sin egen olivolja skapade THALLON, en naturlig fenolrik produkt med särskilt låg syrahalt, som härrör från omogna oliver, genom kall extraktion och med de mest moderna och certifierade mekaniska metoderna för olivoljeproduktion.