Grekisk arbutushonung är en speciell produkt och unik för sitt höga näringsmässiga och terapeutiska värde med en karakteristisk bitter smak.
Arbutushonung innehåller:
- Arbutin essens som renar blodet och reglerar kolesterolnivån i det.
- Innehåller polysackariden Tyranozi, är bevisat att experimentellt ökar cellernas livslängd.
- Matsmältningsenzymet amylas, som bryter ner stärkelsen.
Det är mycket rikt på mineraler och vitaminer och är ett av de bästa alternativen för toning.
Naturliga antibiotika (som innehåller mycket) resulterar i att göra en sköld för kroppen från olika sjukdomar.
Används också som ett diuretikum och urinantiseptiskt medel samt vid fall av milda bronkialinfektioner.
-Homogentisic acid, en kraftfull fenolsyra. De antioxidativa och antibakteriella egenskaperna hos denna honung är verkligen exceptionella och det är en av de mest antibakteriella honungarna i världen. Studier som vi har sett tyder på att detta möjligen är den mest antioxidantrika honung som finns tillgänglig, mycket mer än bovete- eller kastanjehonung.
Anekdotiska bevis som vi har hört tyder också på att denna honung inte orsakar blodsockerspik och ofta används lokalt av diabetiker. (Detta är inte ett medicinskt påstående - kontakta din läkare om du är diabetiker). Det är också känt att vara fördelaktigt för lunghälsan.
Kalorierna som innehåller honung av arbutus är mindre än andra typer av honung på grund av den låga glukos- och fruktoshalten och rekommenderas därför i fall av diet och typ II-diabetiker.
Smakfulla förslag:
- Doppa pinnar (tunna stavar) från mogna och lagrade ostar i arbutushonung.
- Servera med den vita krämiga glassen med arbutushonung och ta fram den dynamiska kontrasten av smaker.
- Sätt det i med Sage eller Sage Mountain Tea. Du kommer att finna harmonin mellan två i grunden "bittra" smaker som salvia och arbutushonung.