Kreta är välsignat med en underbar natur, ett milt klimat och bördig mark. Den gastronomiska arvet på ön härstammar från antiken och de minoiska tiderna. Det kretensiska köket baseras på traditionella kretensiska produkter, i synnerhet olivoljan, fisken, osten och ett stort urval av frukter och grönsaker. Det är en integrerad del av den medelhavska kosten och den erbjuder lång livslängd och god hälsa. Måltiderna är alltid ackompanjerade av det unika kretensiska vinet eller tsikoudia (den lokala drycken).
Ön är också känd för sin honungsproduktion och vintradition. Det är värt att nämna att det äldsta vin glaset hittades på Kreta och dateras tillbaka till 3,500 år sedan. Produkter från Kreta är särskilt berömda för sin utmärkta kvalitet. Kretensisk olivolja är faktiskt den bästa i världen.
100% Tsounati-sort, frisk och fruktig arom med starka kryddiga inslag och mjuk bitter smak. Upptäck den extraordinära Pamako Ultra Premium Monovarietal Mountain Extra Virgin Olive Oil High Phenolic. Upplev den autentiska smaken och hälsofördelarna med denna lyxiga olivolja. Gläd dina smaklökar och höj dina rätter med Pamakos kulinariska elixir.
Pamako: Ultra-premium olivolja för den kräsne kännaren. Pamako är en ultra-premium olivolja som tillverkas av en unik blandning av bergsoliver som odlas i den orörda regionen Kreta, Grekland. Den kallpressas och tappas på flaska inom några timmar efter skörd, vilket bevarar dess färskhet och smak. Pamako har en djup, fruktig arom med inslag av peppar och krydda. Den innehåller också mycket antioxidanter, som har visat sig ha ett antal hälsofördelar, inklusive minskning av inflammation, förstärkning av immunsystemet och skydd mot hjärtsjukdom.
Kretensisk timjanhonung, kondenserad röd druvmust och vinäger, som lagrats på ekfat tillsammans med kretensiska örter, gör denna 100 % naturliga produkt nödvändig för alla kulinariska proffs, men inte enbart.