Det här är biodynamiskt odlade fikon av korintiskt ursprung, halvtorra enligt vår naturliga och kemikaliefria process.
Fikonträdet är förmodligen det tredje mest heliga trädet på den grekiska marken efter oliv och vinstock. Det anses vara ett av de viktigaste inslagen i grekernas kost sedan antiken. Enligt Herodotos var huvudskälet till Xerxes kampanj i Grekland att få tillgång till färska fikon.
De behåller en högre andel fukt än vad som vanligtvis finns i torkade fikon som du kanske har provat tidigare, vilket bibehåller mer av deras levande naturliga egenskaper.
Med mjukt skinn och tuggigt kött har våra fikon en mycket rik konsistens och smak. De innehåller näringsämnen, vitaminerna A, B1 och B2 och mineraler som kalcium, järn, fosfor, mangan, natrium, kalium med mera.
De fikon du håller i dina händer är av korintiskt ursprung och är biodynamiska. Många är "extrema" organiska odlingar, helt naturliga baserade på de dynamiska interaktionerna i den bredare miljön. Det är en process genom vilken jorden förstås som en levande organism och stimulerar de krafter som verkar på naturen. Med andra ord är uppfattningen och behandlingen av naturen holistisk. Varje organism är en del av en helhet, beroende av varandra och påverkas av varandra. Växter förlitar sig på jord, vatten, luft (ljus) och värme, krafter som uttrycks i växten.
Dessa fikon torkas därför utan någon kemisk process. De behåller en högre andel fukt än vanligt på marknaden och mer levande deras naturliga smak och arom. Tack vare den innovativa stilen i vårt företag är det nu halvfärdigt. Skillnaden är att vi kommer över dem och koncentrerar tre gånger smaken och aromen. Till skillnad från resten som vanligtvis skärs i hälften och torkas i solen.
På grund av deras mjuka skal, krispiga frön och välsmakande kött har fikon en rik konsistens och smak. De innehåller näringsämnen, vitamin A, B1 och B2, och mineraler som kalcium, järn, fosfor, mangan, natrium, kalium och mer. Samtidigt har de en hjälpande roll för att kontrollera vikten. Anledningen är att de saktar ner matsmältningen och fördröjer eliminationen av mat från magen, vilket gör att mättnadskänslan bibehålls längre. Detta leder till att vi inte är hungriga snart och inte justerar varje halvtimme vad vi hittar i kylen. De är rika på sockerarter och proteiner, vilket är anledningen till att klättrare, vandrare, alpinister och mer. De bär alltid torkade fikon med sig, eftersom deras konsumtion omedelbart ger energi till deras lidande kropp.
<
Samtidigt är de kända för att förhindra förstoppning. På grund av deras verkan som milda laxermedel kan fikon ge lösningen till människor som lider av problemet med förstoppning och vill prova en naturlig metod för hjälp. Daglig konsumtion av tre fikon hjälper till att lindra problemet. Om du undrar om du ska välja färska eller torkade, påpekar experter att de har samma effekt.