Denna olja är gjord av värdefulla Athinolia-oliver som odlas i det antika Spartas berömda medelhavsjordar. Oliverna handplockas och kallpressas, vilket resulterar i en olja med mycket låg syrahalt (mindre än 0,3% fria fettsyror).
En ofiltrerad premiumolivolja från familjens odlingar nära uråldriga SPARTA
Eulogia of Sparta
Eulogia of Sparta Ultra Premium Organic Extra Virgin Olive Oil Limited Reserve är en ofiltrerad premiumolivolja. Den är förpackad i en unik, slående modern 500 ml svartvit flaska och låda. Eulogia of Sparta är kvintessensen av högkvalitativ grekisk ekologisk extra jungfruolivolja (EVOO) och är en monovarietalolja som uteslutande tillverkas av värdefulla Athinolia-oliver.
Dessa oliver odlas i Grekland.
Dessa oliver odlas i de berömda medelhavsjordarna i forntida Sparta på avskilda berg i Laconia, Peloponnesos, södra Grekland, med traditionell visdom som gått igenom åldrarna. Oliverna handplockas i familjelundar och deras juice extraheras inom några timmar för att uppnå olja med mycket låg syrahalt (mindre än 0,3% fria fettsyror).
Som deras förfäder gjorde.
Liksom deras förfäder har gjort under årtusendena är Eulogia-teamet hängivet en hållbar produktion i enlighet med naturen och undviker bekämpningsmedel, herbicider och andra kemikalier.
OLIVOLJANS HÄLSOFÖRDELAR SOM EN DEL AV DEN MEDITERRANSKA DIETEN
Vetenskaplig forskning tyder på att ekologisk extra jungfruolivolja erbjuder många hälsofördelar (med bara två matskedar varje dag), inklusive
Antiinflammatoriska komponenter
Antioxidantföreningar
Immunsystemets boost
Olivolja är en central komponent i Medelhavsdieten. År 2020 bedömde U.S. News & World Report Medelhavsdieten
den bästa kosten överlag
den bästa kosten för diabetes
den enklaste kosten att följa
den bästa växtbaserade kosten
den bästa kosten för hälsosam kost
HUR MAN ANVÄNDER EULOGIA OF SPARTA ULTRA PREMIUM
Eulogia of Sparta Ultra Premium Organic Extra Virgin Olive Oil Limited Reserve kombinerar lyx och förfining med enkelhet och kan förbättra smaken på både söta och salta rätter. Eulogia EVOO kan användas för att avsluta hälsosamma medelhavsrätter som sallader och införlivas i näringsrika medelhavsmiddagar inklusive de grekiska oljebaserade grytor som kallas "ladera" (eller "oljig"). Och naturligtvis är den perfekt för att doppa bröd i, som grekerna gör.